2016-05-03

PATATA TORTILLA

                                            

Osagaiak (4 pertsonentzat)

2 patata handiMostrando IMG_20160428_211039.jpg
5 arrautza
Olioa 
Gatza


Tresnak


Zartagina
Sardexka
Bol bat
Plater bat
Labana



Pausoak


  1. Lehenengo,patatak  zuritu, garbitu eta zatitu laukitxo txikietan.
  2. Ondoren, zartagina sutan jarri  oliorekin (patatak estaltzeko aina) 
  3. Gero bota patatak zartaginera, itxi egiten 15-20 min.su baxuan, eta bota gatza
  4. Bitartean,  arraultzak kraskatu eta irabiatu bol  baten barruan.
  5. Hurrena, patatak eginda daudenean zartaginetik atera olioa kendu eta nahastu arraultzarekin 5 min  utzita 
  6. Beste zartagin batean bi koilarakada olio jarri eta ondo berotu
  7. Patata eta arrautza nahastea zartaginera bota eta utzi 2 min su bizian.
  8. Tapa batez lagunduta tortilari buelta eman eta jarri  zartaginan beste aldea egin arte.
  9. Azkenik, atera tortilla  plater batera eta jan. 


                                                                 ON EGIN !!!
Mostrando IMG_20160428_211039.jpg

No hay comentarios:

Publicar un comentario